БЛОГ

Items filtered by date: Ноември 2014
Форумът на българското вино DiVino.Taste

София се превърна в столица на българското вино!

Производители от над 60 изби се събираха в зала 3 на Националния дворец на културата, и представиха най-доброто от своите вина и запознаха желаещите с концепцията и философията зад всяко едно от тях. Никога досега толкова много производители на българско вино не са събирали на едно място! Именно, за да отговори на огромния интерес от 2013 година, за четвърто си издание DiVino.Taste се премести на нова сцена – зала 3 на НДК в София.

DiVino.Taste се проведе от 14 до 16 ноември!

Освен новото местоположение, за пръв път DiVino.Taste беше отворен за посетители с един ден повече и още от петък производителите започнаха да посрещат желаещи да се запознаят отблизо и подробно със съвременното лице на българското вино.

DiVino.Taste 2014 е първото място, където  се появятат на български език книгите на световноизвестния летящ уайнмейкър Мишел Ролан и на прочутия италиански винен философ Доктор Вино, Даниеле Чернили. Книгите ще бъдат лично представени от техните автори.

И тази година, освен изложбена част с дегустации, програмата на DiVino.Taste включва майсторски класове, семинари, лекции и презентации с участието световни и български експерти.

За втора година посетителите имат възможност освен да дегустират вината и да закупят предпочитаните сред тях на специални цени благодарение на партньорите от CASAVINO.

Published in Blog
Церемония по награждаване в конкурса "Кмет на годината 2014"

За втора поредна година отличават най - успешните градоначалници на България.

Това става на тържествената церемония по раздаването на награди "Кмет на годината" в НДК.

ndk-cecka cacheva

 ndk-chefs

Published in Blog
Дванадесетте готвачи на "Бакхус": Димо Димов, Pure

Димо Димов създава впечатление, че понятието класичност е кроено по него. 
Той е от поколението, което започва да гради кариера у нас в непоклатимите условия отпреди прехода, след което заминава да учи занаят в Европа. В неговия случай това е Франция с култа й към добрата храна, изобилието от качествени продукти, богатството на техниките, силата на традициите, но и казармения ред и дисциплина, които царят в кухнята. Той и хората от неговата генерация съзнават важността на чисто занаятчийския аспект в професията – нуждата да посветиш време, внимание, усилия и отдаденост.
Иначе е от хората, които предпочитат да говорят в множествено число. Споменаването на успехите е съпроводено от "ние". 
Смята, че силният екип е от ключово значение, и го доказва: работи с едни и същи хора почти десетилетие.
Димо притежава така ценените от професионалните готвачи прецизност и педантичност (в състояние е да изброи какво точно е било сервирано предходния ден във всеки един от шестте ресторанта на веригата Pure, на която е собственик).
Същевременно има перспектива, знае къде се намира и къде иска да бъде, интересно му е и не спира да търси. Притежава едно особено самурайско спокойствие, което създава у събеседника усещане за сигурност и донякъде съжаление, че не е станал анестезиолог или мозъчен хирург.

Published in Blog
ALEXANDER WANG X H&M

H&M отпразнува със специално събитие 10-годишнината от първата дизайнерска колаборация на марката и старта на колекцията Alexander Wang x H&M. Поводът привлече над 500 души в магазина на бул. Витоша 6, сред тях медии, известни личности и фенове на модата, които успяха да спечелят покани в поредица от активности преди събитието. Актрисата Ирмена Чичикова, изпълнителите Алекс Раева и DJ Doncho, Вики Терзийска, Сантра, Михаела Филева, VenZy, Бобо, както и Иван Тишев, DJ Мартен и съпругата му Джули, бяха специалните гости, които избраха модели от колекцията Alexander Wang x H&M за вечерта.

hm wine

Минути преди старта на ексклузивния шопинг, гостите бяха изненадани от денс двубой между танцьорите от The Center, който се проведе на боксов ринг, напълно в спортния дух на колекцията. За доброто им настроение допринесе и хип-хоп звученето на DJ Rawland. Най-голямо внимание сред феновете на модата обаче привлякоха моделите на Alexander Wang x H&M. Съвместната колекция на шведския бранд с прогресивния американски дизайнер е и една от най-дългоочакваните досега. Тази сутрин нетърпеливи клиенти също се редиха пред магазина часове преди отварянето му.

hm-bar

Всички те очакваха възможността да се сдобият с любимите си модели от дизайнерската колекция. Alexander Wang X H&M улавя ритъма на градския живот, комбинирайки спорта и функционалността в ежедневието. Специалните детайли и материи постигат изключителен съвременен вид и перфектно съчетание в първия за Wang сезонен гардероб с изцяло универсален стил. Облеклата са подходящи за улицата, спортната зала и клуба ‒ местата, на които съвременните хора прекарват по-голямата част от своето време.

hm-interior

Сред моделите, които предизвикаха най-голям интерес у нас, бяха слънчевите очила, скъсените топове и обемните палта. С тази колекция H&M отбелязва и 10та годишнина от създаването на дизайнерски колаборации, стартирали със сътрудничество с Karl Lagerfeld през 2004 г. През годините ексклузивните колекции на марката с утвърдени имена от света на модата предизвикваха все по-голям интерес в цял свят и доказаха, че висшата мода може да бъде достъпна за всички.

Published in Blog