БЛОГ

Items filtered by date: Неделя, 09 Ноември 2014
Дванадесетте готвачи на "Бакхус": Димо Димов, Pure

Димо Димов създава впечатление, че понятието класичност е кроено по него. 
Той е от поколението, което започва да гради кариера у нас в непоклатимите условия отпреди прехода, след което заминава да учи занаят в Европа. В неговия случай това е Франция с култа й към добрата храна, изобилието от качествени продукти, богатството на техниките, силата на традициите, но и казармения ред и дисциплина, които царят в кухнята. Той и хората от неговата генерация съзнават важността на чисто занаятчийския аспект в професията – нуждата да посветиш време, внимание, усилия и отдаденост.
Иначе е от хората, които предпочитат да говорят в множествено число. Споменаването на успехите е съпроводено от "ние". 
Смята, че силният екип е от ключово значение, и го доказва: работи с едни и същи хора почти десетилетие.
Димо притежава така ценените от професионалните готвачи прецизност и педантичност (в състояние е да изброи какво точно е било сервирано предходния ден във всеки един от шестте ресторанта на веригата Pure, на която е собственик).
Същевременно има перспектива, знае къде се намира и къде иска да бъде, интересно му е и не спира да търси. Притежава едно особено самурайско спокойствие, което създава у събеседника усещане за сигурност и донякъде съжаление, че не е станал анестезиолог или мозъчен хирург.

Published in Blog